Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden diensten

1. Boekingen

1.1 Als u Toepeneuze wilt boeken kan u een mailtje sturen naar info@toepeneuze.be met daarin vermeld de datum, waar, hoelang en hoeveel kinderen er ongeveer gaan zijn.

1.2 Een offerte is volledig vrijblijvend en is 30 werkdagen geldig, ontvangen wij binnen deze dagen geen antwoord gaan wij er van uit dat de boeking niet doorgaat.

1.3 De gereserveerde datum blijft ook 30 werkdagen gereserveerd, indien geen onderling contract komt deze datum terug vrij voor andere klanten.

1.4 Indien nodig kunnen er meerdere grimeurs komen voor de opdracht, dit dient op voorhand afgesproken te worden.

1.5 Als we langer dan 4 uur schminken hebben de grimeurs recht op een pauze.

2. Reiskosten

2.1 De reiskosten worden berekend vanaf de vestigingslocatie van Toepeneuze (Bertbaan 7 – 9200 Dendermonde) tot aan de opgegeven locatie en terug tenzij anders vermeld.

2.2 Reiskosten bedragen het officieel tarief per gereden kilometer.

2.3 Wij berekenen de reiskosten aan de hand van routeplanner op Google Maps.

3. Benodigdheden

3.1 Organisatie voorziet per artiest;

· 2 stoelen
· Tafel
· Beschutte plaats tegen natuurverschijnselen

3.2 Indien deze voorwaarde niet voldaan wordt heeft de grimeur het recht op de opdracht te weigeren

4. Parkeerkosten

4.1 De organisatie voorziet een parkeerplaats voor de grimeur.

4.2 Wanneer ter plaatse blijkt dat wij parkeerkosten moeten betalen zal Toepeneuze deze kosten achteraf alsnog op de factuur zetten, ook als deze op de offerte nog niet vermeld stonden.

5. Foto’s

5.1 Tijdens de schminkopdrachten kan de grimeur toestemming vragen aan desbetreffende ouder om een foto te mogen maken van het kind. Deze foto’s zijn uitsluitend bedoeld voor de website van Toepeneuze (www.toepeneuze.be) en sociale media (facebook en instagram). Uit al de foto’s die getrokken worden, kunnen er enkele worden geselecteerd om in de collage te zetten van die dag.

5.2 Het is niet toegestaan beeldmateriaal van Toepeneuze te gebruiken zonder schriftelijke toestemming.

6. Facturatie

6.1 Een voorschot kan gevraagd worden wanneer het event een lange tijd vooraf geboekt wordt. Dit moet uiterlijk betaald zijn 2 weken voor de boeking.

6.2 De betaling van de factuur kan contant op de dag zelf of via de bancontact app betaald worden of via overschrijving binnen de 8 werkdagen na de dienstverlening.

6.3 Het is mogelijk om langer te blijven mits dit mogelijk is voor de grimeur. In dit geval loopt de uurprijs door.

6.4 Toepeneuze is een kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. BTW is niet van toepassing.

6.5 Er wordt een eerste herinneringsmail gestuurd enkele dagen voor vervaldatum vervalt, op de dag dat de vervaldatum vervalt wordt er een tweede herinnering gestuurd.

6.6 10 dagen na vervaldatum vervallen is wordt er een laatste herinnering gestuurd waar Toepeneuze 5€ administratieve kosten kan voor aanrekenen.

6.7 Indien betaling een maand laattijdig is, kan er een aanmaningskost van 50€ gerekend worden en dit dmv een nieuwe factuur.

7. Annulatie

7.1 Bij annulatie tot 30 dagen voor boekingsdatum kunt u kostenloos annuleren.

7.2 Bij annulatie binnen de 30 dagen tot 2 weken voor boekingsdatum wordt 20% van de prijs in rekening gebracht.

7.3 Bij annulatie binnen de 14 dagen tot boekingsdatum zelf wordt 50% van de totale offerteprijs in rekening gebracht.

7.4 In geval van ziekte, ongeval of overlijden van de grimeur, familielid of dierbare hebben wij het recht om de opdracht kosteloos te annuleren. Wij zullen u hiervan zo spoedig mogelijk telefonisch of per mail van op de hoogte brengen. Wij zullen er in overleg met u alles aan doen om op zoek te gaan naar een vervangende grimeur zodat uw dag toch succesvol kan verlopen.

8. Verantwoordelijkheid

8.1 Toepeneuze kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor wachtende kinderen.

8.2 Toepeneuze kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor schade of ongevallen tijdens opdrachten.

8.3 Toepeneuze kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor allergische reacties. Al de producten waar Toepeneuze mee werkt zijn Europees getest en goedgekeurd. De gebruikte schmink

is op waterbasis en is zodoende gemakkelijk met water en zeep te verwijderen. Sommige kleuren kunnen na het wassen een kleurzweem achter laten op de huid, waarbij een beetje huidvriendelijke zeep mag gebruikt worden om dit volledig te verwijderen.

8.4 Toepeneuze geeft geen toestemming aan derde om met onze materialen te werken tenzij zij bekwaam zijn gevonden door Toepeneuze.

8.5 Toepeneuze behoudt zich het recht om bij huidproblemen (eczeem, windpokken, e.d. ) personen te weigeren voor schminkactiviteiten

Algemene Verkoopvoorwaarden webwinkel

– De verkoper
De webwinkel Toepeneuze.be is eigendom van Deborah Lauvrys met maatschappelijke zetel te Bertbaan 7 – 9200 Dendermonde – België, tel. 0475/92 84 87 Ondernemingsnummer: 0886.297.512

– Toepassing
Door het doorsturen van de online bestelling gaat de klant akkoord met deze algemene voorwaarden. Samen met deze voorwaarden gaat u akkoord om geen frauduleuze of valse bestellingen te plaatsen. Als we een dergelijke bestelling is geplaatst, zijn we gerechtigd om de bestelling te annuleren en de betreffende overheidsinstanties hierover te informeren.

– Prijzen
3.1 De prijzen vermeld op de website zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. 3.2 De verzendkosten binnen Belgie worden berekend in functie van het gewicht. Verzendingskosten naar het buitenland: verzending gebeurt via Bpost of Mondial Relay. 3.3 Toepeneuze kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van kennelijke invoer, zet- of drukfouten.

– Bestelling
Nadat je je bestelling verstuurd hebt, krijg je een automatisch gegenereerde e-mail met de bevestiging van je bestelling (en eventuele online betaling). Mocht er een foutje in ons voorraadsysteem geslopen zijn en een artikel is toch niet meer voorradig, dan krijg je daar ten laatste de volgende werkdag bericht van. Toepeneuze behoudt zich het recht een bestelling te weigeren.

– Workshops
Een workshopinschrijving is definitief, en kan niet kosteloos geannuleerd worden. Indien door omstandigheden een inschrijving niet door kan gaan, kan deze wel doorverkocht worden aan een andere deelnemer.

Kwaliteit
De kleuren op de foto’s kunnen lichtjes afwijken. De instellingen en kwaliteit van uw beeldscherm hebben er ook een invloed op. Toepeneuze is niet aansprakelijk voor eventuele gebreken aan de artikelen aangeboden op de site. In dergelijke gevallen richt u zich tot de desbetreffende fabrikant. Gelieve ons dit ook mee te delen, zodat artikelen kunnen gecontroleerd worden

– Betaling
Betaling kan gebeuren op volgende manieren: -Via overschrijving op het Fintro rekeningnummer BE85 1448 7399 1706 op naam van Lauvrys Deborah en met vermelding van het bestelnummer/factuurnummer. Je bestelling wordt acht dagen gereserveerd. Hebben we na acht dagen nog geen betaling ontvangen, dan worden de gereserveerde artikelen terug te koop aangeboden. Je wordt hiervan per email op de hoogte gebracht. OPGELET : Hou er rekening mee dat het enkele dagen duurt vooraleer uw betaling op onze rekening staat. Pakketten worden pas verstuurd nadat het verschuldigde bedrag op onze rekening zichtbaar is. -De eenvoudigste en snelste manier: Veilig online betalen dankzij het beveiligde netwerk van Bancontact, Visa en Mastercard behoren tot de mogelijkheden. -Betaling kan ook gebeuren d.m.v. een tegoed- of cadeaubon met vermelding van de code en het bedrag in het daarvoor voorziene vakje. – Bij ophaling te Dendermonde is het ook mogelijk contant te betalen of via de bancontract/Payconiq app.

– Levering & Retourzendingen
Binnen 2 werkdagen na ontvangst van de betaling, wordt het pakje aan BPost of PostNL overhandigd. Indien de klant niet aanwezig is op het leveringsadres, wordt het pakket 2 weken ter beschikking gesteld in het postkantoor. Bij niet tijdige ophaling van het pakket door de klant wordt het pakket teruggestuurd naar Toepeneuze. Vanaf dit moment kan de bestelling door de klant opgehaald worden op ons adres te Dendermonde. Indien de klant het opnieuw wil laten opsturen, dienen de verzendkosten opnieuw betaald te worden. We verzenden onze pakjes in gerecycleerde verpakking. Zo houden we onze ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk, en hoeven we u ook geen verpakkingskosten aan te rekenen. U heeft ook de mogelijkheid het pakje zelf af te halen te Dendermonde, na het maken van een afspraak. De klant is verantwoordelijk voor het doorgeven van het correcte adres. Indien een pakket onleverbaar is door ontbrekende of verkeerde adresgegevens, zal het pakket door BPost teruggestuurd worden naar Toepeneuze. De kosten voor het opnieuw opsturen van de zending dienen eerst voldaan worden alvorens wij uw bestelling opnieuw kunnen versturen met de correcte adresgegevens. Zoniet kan de bestelling opgehaald worden in onze kantoren te Dendermonde.

– Verzakingsrecht – retourneren
Je hebt het recht af te zien van de verkoopovereenkomst en/of de geleverde artikels te retourneren zonder betaling van boete of opgave van motief, en dit binnen 14 kalenderdagen na het afsluiten van de overeenkomst of de levering van de producten. De verzendkosten voor het retourneren van deze artikels vallen ten laste van de koper. Het aankoopbedrag wordt teruggestort zodra we te geretourneerde artikelen terug in ons bezit hebben. Het spreekt voor zich dat deze artikelen ongeopend en ongebruikt zijn en in de oorspronkelijke verpakking zitten. Terugbetaling geldt niet op artikels in solden, in outlet of artikels op bestelling.

Verzendingskosten worden niet geretourneerd aan de klant. Indien bij de bestelling gratis verzending werd genoten, behouden wij het recht de kost van verzending af te trekken van uw terugbetaling.

– Verzending:
Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging tijdens verzending via BPost. De producten worden zo verpakt dat beschadigingen bijna onmogelijk zijn. Bestellingen worden onder normale omstandigheden binnen de 2 dagen na ontvangst van uw betaling verstuurd. Onze standaard transporteur voor levering in België is BPost. Het trackingnummer wordt toegevoegd aan de gegevens van uw bestelling.

Stencils kunnen verstuurd worden via de goedkopere brievenpost van BPost. Hierbij is geen tracking mogelijk, zodra de omslag gepost wordt, beschouwen wij uw bestelling als geleverd. Op deze verzending kan dus GEEN garantie gegeven worden! De verzendkosten zullen steeds aan de ontvanger aangerekend worden. Wij adviseren u om bestellingen zoveel mogelijk te groeperen, om hogere verzendkosten te vermijden. We doen ons best alle goederen zo goed mogelijk te beschermen tijdens het transport. Wij versturen alle pakketten met gerecycleerd verpakkingsmateriaal. Op deze manier houden we onze ecologische voetafdruk beperkt, en kunnen we u de extra kost van handling en verpakking helpen besparen.

We leveren enkel aan landen binnen de Europese Unie Verzending via à BPost: http://www.bpost.be/sites/default/files/product/ListePays_NL-bpackWorld_0.pdf à Mondial Relay: https://www.mondialrelay.be/nl-be/